پیش از پاسخ به این سوال که چطور میتوانیم ویزا بگیریم، بهتر است بدانیم ویزا چیست و چرا باید ویزا بگیریم؟ اگر اهل سفرهای خارج از کشور محل اقامتتان باشید یا حتی اخبار حوزه سفر خارجی و جهانگردی را دنبال کنید کلمه ویزا را زیاد شنیدهاید. ویزا که معادل فارسی آن «روادید» گفته میشود، مجوزی است که به شما به عنوان یک شهروند خارجی اجازه سفر و اقامت با مدت تعیین شده در کشور مقصد را میدهد. انواع ویزاها، تنوع روشهای گرفتن ویزا، مدارک لازم برای گرفتن ویزا، همهی آن چیزی است که برای گرفتن ویزا لازم است بدانید.
همانطور که گفته شد ویزا یک مجوز است که توسط اداره مهاجرت کشوری که قصد سفر به آن را دارید روی پاسپورت یا گذرنامهتان مهر میشود.

چطور ویزا بگیریم؟
پاسپورت یا گذرنامه هم تعریف سادهای دارد. درواقع پاسپورت شناسنامهی بینالمللی شماست که مهمان بودن شما در کشور مقصد را نشان میدهد. پاسپورت شامل اطلاعات شخصی شما مانند نام، تاریخ و محل تولد، جنسیت، تاریخ و شماره پاسپورت و تاریخ انقضا میشود. با گرفتن ویزا، مهر و مجوز اقامت در کشور مقصد هم داخل پاسپورتتان ثبت میشود.
با مهر ویزا روی پاسپورت، میتوانید به مدت معینی که در ویزا مشخص شده در کشور مقصد بمانید و سپس آنجا را ترک کنید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
مدارک لازم برای گرفتن ویزا
بسته به اینکه قصد سفر به کدام کشور را دارید و یا اینکه هدفتان از سفر چیست، نوع ویزا و بعضی مدارک مورد نیاز هم به تبعیت کشور مقصد تغییر خواهد کرد. اما برخی مدارک مورد نیاز برای گرفتن ویزا معمولا مشترک و کلی هستند. این مدارک مورد نیاز عمومی برای گرفتن ویزا عبارتند از :
- پاسپورتی که حداقل ۶ ماه اعتبار دارد به همراه پاسپورتهای قدیمی (یا کارتهای پرواز و بلیطهای هواپیما)
- یک تا سه قطعه عکس رنگی ۳.۵ * ۴.۵ با پس زمینه سفید
- شناسنامه و کارت ملی به همراه ترجمه و کپی
- اگر با همسرتان سفر میکنید ترجمه سند ازدواج
- تکمیل فرم اطلاعات مسافران
- مدارک مالی شامل مدارک گردش حساب و تمکن مالی
- مدارک شغلی شامل گواهی اشتغال به کار، فیش حقوقی و بیمه تامین اجتماعی
- دعوتنامه و تمام مشخصات فردی و شغلی دعوتکننده در صورت وجود
- واچر رزرو هتل و بلیط هواپیما درصورتی که دعوتنامه ندارید
- رضایت نامه محضری
این مدارک و مدارک دیگری که شامل جزئیات بیشتری میشود ممکن است برای برخی سفرهای خارجی کاملا لازم و برای برخی سفرها همهشان لازم نباشند.
انواع ویزا
انواع ویزا را میتوان بر اساس چند مدل دستهبندی کرد. دو دستهی کلی و اصلی برای دستهبندی انواع ویزاها وجود دارد. یکی بر اساس نوع و هدف سفر و دیگری بر اساس دفعات اجازه ورود به کشور.
انواع ویزا بر اساس هدف سفر
ویزای توریستی : همانطور که از اسمش مشخص است، ویزای مخصوص سفرهای گردشگردی
ویزای تجاری : برای صاحبان کسب و کارها و تجار و کسانی که قصد انجام تجارت در کشور مقصد را دارند
ویزای درمانی : مخصوص مسافرانی که برای معالجه و درمان سفر میکنند
ویزای کار : این ویزا مخصوص کسانیست که برای کار به کشور مقصد سفر میکنند و معمولا دعوتنامه همکاری دارند
ویزای ملاقات اقوام : ویزایی که معمولا با دعوتنامهای از سمت اقوام ساکن در کشور مقصد به شما داده میشود
ویزای ترانزیت : مخصوص توقفهای کوتاه است، برای مثال در فاصله بین دو پرواز میتوانید در کشور میانی مدتی را در فرودگاه بمانید
ویزای دانشجویی، ویزای مهاجرتی و ویزاهای دیگری که شاید برای برخی کشورها لازم باشد.
انواع ویزا بر اساس دفعات اجازه ورود به کشور
ویزای یک بار ورود یا سینگل : با این ویزا فقط یک بار میتوانید به کشور مقصد ورود داشته باشید
ویزای دوبار ورود یا دابل : در مدت اعتبار این ویزا میتوانید دو بار به کشور مقصد وارد شوید
ویزای چندبار ورود یا مولتیپل : با داشتن این ویزا تا زمانی که تاریخ اعتبار ویزا تمام نشده میتوانید هرچندبار که خواستید به کشور مقصد ورود و خروج داشته باشید
ویزای ترانزیت فرودگاهی : با این ویزا اجازه ورود به شهر و کشور مقصد را ندارید و فقط میتوانید توقفی کوتاه در فرودگاه داشته باشید
حالا برویم سراغ پاسخ به این سوال که چطور ویزا بگیریم؟
ویزا گرفتن در دنیای امروز و با رونق گردشگری و جهانگردی دیگر چندان کار سختی نیست. هرچند اگر اولین بار است که برای گرفتن ویزا اقدام میکنید حتما با کسانی که راهکارهای ویزا گرفتن را بهتر میدانند مشورت کنید. اما به طور کلی چند راه برای ویزا گرفتن وجود دارد که بتوانید راه مناسب خودتان را انتخاب کنید.
روشهای اخذ ویزا
مراجعه به سفارت
اگر سوالتان این است که چطور ویزا بگیریم؟ در جواب باید بگوییم که یکی از روشهای اخذ ویزا مراجعه مستقیم به سفارت کشور مقصد در شهر و کشور محل زندگیتان و پر کردن فرمهای مربوطه و تقاضا دادن برای ویزاست.
کمک گرفتن از آژانسها
به دلیل سختی گرفتن ویزای بعضی کشورها یا زمانبر بودن این کار یا نداشتن اطلاعات کافی، یکی از راههای راحت گرفتن ویزا کمک گرفتن از آژانسهاست. آژانسهای گردشگری و مسافرتی این کار را برای شما انجام میدهند.
درخواست ویزای آنلاین
برخی کشورها فقط به صورت آنلاین ارائهی ویزا دارند. در کل گرفتن ویزا آنلاین هم راه راحتی است اگر که کشور مقصدتان این راه را ارائه دهد
ویزای فرودگاهی
یکی از راحتترین و سریعترین راههای گرفتن ویزای کشور مقصد به شرطی که کشور مقصدتان این امکان را داشته باشد و ویزای فرودگاهی ارائه دهد. کافیست مدارک لازم راه همراه داشته باشید
دسته:جهانگردیمهارتهای سفر
نظری ثبت نشده