رازهای یک کشتی باستانی پس از ۲۰ قرن آشکار شد
در نزدیکی ساحل آدراسان در استان آنتالیای ترکیه، لاشهی یک کشتی ۲۰۰۰ ساله در عمق ۳۶ تا ۴۵ متری دریا کشف شده است. این کشتی باستانی که به تازگی در سواحل آدراسان ترکیه کشف شده، محمولهای از اشیای سرامیکی را در خود جای داده است.
این کشف هیجانانگیز در عمق حدود ۴۶ متر قرار داشته و ، شامل تعداد زیادی کاسه، بشقاب و کوزه است که همگی دستنخورده و در جای اصلی خود باقی ماندهاند.
بر اساس گزارش وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، آثار سرامیکی بهگونهای با خاک رس پوشانده شدهاند که جزئیات ظریف و تزئینات زیبای آنها را بهخوبی حفظ کرده است؛ حتی پس از بیش از ۲,۰۰۰ سال قرار گرفتن در بستر دریا.
شنیدهها نشان میدهد ظروف کشفشده در وضعیت بسیار خوبی قرار دارند و رنگها و ویژگیهای اصلیشان هنوز حفظ شده است. دلیل این ماندگاری این بوده که این ظروف در قعر دریا با گل رس خام پوشانده شده بودند. تاکنون نمونهای مشابه این کشتی با چنین محمولهی کاملی که در زیر گلهای کف دریا حفظ شده باشد پیدا نشده بود.
این کشف، فرصتی بیسابقه برای مطالعه تجارت و کالاهای مصرفی دوره روم باستان بهویژه از دیدگاه تولید انبوه و بستهبندی فراهم میکند.
به گزارش رسانه عصر ترکیه قرار است منتخبی از یافتههای این کشتی و سایر کشتیهای تاریخی در موزهی باستانشناسی زیرآبی مدیترانه به نمایش گذاشته شود؛ موزهای که ساخت آن از تابستان امسال آغاز خواهد شد. همچنین پس از پایان کاوشها، بخشی از محل غرق کشتی همراه با تعدادی از ظروف کشفشده به روی گردشگران غواص باز خواهد شد.
حفاری این کشتی بخشی از پروژه چهار ساله «میراثی برای آینده» است که به هدف نقشهبرداری و مستندسازی میراث باستانشناسی ترکیه اجرا میشود. تا کنون بیش از ۴۰۰ محل غرقشده بین شهر «پاتارا» در غرب و «مرسین» در شرق ثبت شدهاند؛ این امر نشاندهنده مسیر تجاری گسترده و فعالی در منطقه مدیترانه ترکیه است.
بر اساس اظهارات وزیر فرهنگ، «محمد نوری ارسوی»، این آثار هماکنون در آزمایشگاههای منطقهای مرمت و حفاظت ترکیه نگهداری میشوند. او تاکید کرده که هر کشتی غرقشده پنجرهای تازه به گذشته باز میکند.
بخشی از اشیای سالم کشفشده در این کشتی قرار است در موزه جدیدی با تمرکز بر باستانشناسی زیرآبی در منطقه ایمدیروس (کمر) به نمایش گذاشته شوند.
دسته:اخبار
نظری ثبت نشده